LAMBÉRIA ÚJRA A LAKÁS DíSZE

LAMBÉRIA ÚJRA A LAKÁS DíSZE

 

Virágtartó

 

 

Lambéria újra a lakás dísze

 

A lambéria nagyon hosszú időre kikerült a köztudatból, vagy ha szerepelt is benne, mindenki csak megszabadulni szeretett volna tőle. Manapság viszont egyre többen fedezik fel újra, ami már nem, mint hagyományos falburkolat szerepet tölt be, hanem mint természetes burkolóelem jelenik meg a lakás több pontján. Lehet belőle dizájnelem a hálószobában, a konyhában vagy lehet maga a plafon vagy akár az irodánkat tehetjük vele színesebbé.

 

A lambéria a lehetőségek tárháza lehet számunkra, ha elvonatkoztatunk az emlékeinkben élő képtől. Évtizedekig a falak védelmében használták. Ma már azonban dizájnelem lett belőle, hiszen a teljes tér lambériázása helyett akár kisebb falfelületeket is befedhetünk. A megfelelő színválasztással kialakíthatunk egy számunkra tetsző stílust, ez lehet akár modern, elegáns, csajos, rusztikus vagy megannyi további stílus.

Van, aki maga a fa természetessége miatt választja a lambériát, s így meghagyják a fa eredeti színét, de sokan elég merészek ahhoz, hogy teljesen átfessék. Felhasználását tekintve, ugyan úgy befedhetünk egész falfelületeket vagy csak néhány részt burkolunk be, így kialakíthatunk egy franciaágynak háttámlát, térelválasztó szerepet tölthet be a nappaliban vagy akár a plafont is izgalmasabbá tehetjük.

Ha a fantáziánk bár beindult és attól félünk, hogy sok szakértelem kell hozzá, elmondom, nem kell. Amire szüksége lesz az a lambéria, ragasztó, szeg, fűrész stb. Ha minket felkeres, szívesen segítünk és ellátjuk néhány tanáccsal, de ha az internet a jóbarátja, akkor rengeteg „csináld magad” leírást is fog találni.

Néhány kép, amiből ötletet meríthet

Fejtámla

 

FejtámlaIrodaNappaliFürdőszoba